BMT-Machine-Tools---Hardinge

Hardinge Inc. is opgericht in 1890 voor de productie van precisie draaimachines. Hardinge Inc. is dus rijk aan historie en ontwikkeling en heeft haar sporen verdiend in de verspanende industrie. Tot op de dag van vandaag worden er grote bedragen vrijgemaakt voor R&D met als doel de leidende positie in het precisiedraaien vast te houden. Machines met aangedreven gereedschap, sub-spindel en Y-as zijn voor bijna alle modellen leverbaar. Dus ook voor de super precisie machines van de T-serie.

Bekijk hier de PDF folder van de T serie

Hardinge_T42_7

Er wordt door Hardinge Inc. onderscheid gemaakt in 3 lijnen van machines. Spantangopname in de hoofdspil en bedoeld voor werken vanaf staf. Klauwplaatmachines tot een maximale draaidiameter van 620 mm T-42/51/65.

Super precisie draaimachines, geschikt voor het harddraaien, als het om de laatste µm gaat. De meest bekende ontwikkeling van Hardinge is wel de directe opname van spantangen in de hoofdspindel. Deze ontwikkeling is standaard voor de GS-42/51 en de T-serie machines. Hiermee wordt een sublieme stabiliteit  en stijfheid gecreëerd met een extreem hoge rondloopnauwkeurigheid. Door deze factoren zal dus ook de standtijd van het gereedschap verbeteren.

span1

Gebruikelijke spantanginrichting

span2

Hardinge Collet Ready

Uiteraard blijft het wel mogelijk om een spantanginrichting op een klauwplaat machine te monteren (voor stafwerk) en zijn er ook klauwplaten verkrijgbaar om op de Collet Ready spindel te monteren.

De nieuwste lijn Talent 42/51 Mid-Range Multi-Tasking draaimachines zijn standaard voorzien van een Y-as en voorzien van een Siemens of Fanuc besturing.

Bekijk hier de PDF folder van de Talent serie

De nieuwste lijn Talent TT 42/51 Mid-Range Multi-Tasking draaimachines met TWIN spindles en TWIN revolvers.

Bekijk hier de PDF folder van de Talent TT serie 


Bezoek de website