Hardinge machines

Hardinge Inc. is opgericht in 1890 voor de productie van precisie draaimachines. Hardinge Inc. is dus rijk aan historie en ontwikkeling en heeft haar sporen verdiend in de verspanende industrie. Tot op de dag van vandaag worden er grote bedragen vrijgemaakt voor R&D met als doel de leidende positie in het precisiedraaien vast te houden. Machines met aangedreven gereedschap, sub-spindel en Y-as zijn voor bijna alle modellen leverbaar. Dus ook voor de super precisie machines van de T-serie.

Video

De lijnen

Er wordt door Hardinge Inc. onderscheid gemaakt in 3 lijnen van machines. Spantangopname in de hoofdspil en bedoeld voor werken vanaf staf. Klauwplaatmachines tot een maximale draaidiameter van 620 mm T-42/51/65.

Super precisie draaimachines, geschikt voor het harddraaien, als het om de laatste µm gaat. De meest bekende ontwikkeling van Hardinge is wel de directe opname van spantangen in de hoofdspindel. Deze ontwikkeling is standaard voor de Talent-42/51 en de T-serie machines. Hiermee wordt een sublieme stabiliteit  en stijfheid gecreëerd met een extreem hoge rondloopnauwkeurigheid. Door deze factoren zal dus ook de standtijd van het gereedschap verbeteren.

Gebruikelijke spantanginrichting

Hardinge Collet Ready

Afbeeldingen

Video’s

Bezoek website