Bridgeport machines

Bridgeport heeft een viertal CNC bewerkingscentra ontwikkeld, elk met een specifieke doelgroep. Het betreft de GX-, V-serie-, XR-, en de XT-serie.

Op gehele lijn leveren wij naar wens de nieuwste Heidenhain, Siemens of Fanuc besturing.

Bridgeport CNC bewerkingscentrum XR-1000

GX-serie

3 en 4 Assig: de GX-serie heeft een 2 tal grotere uitvoeringen. Als “Performance” uitvoering zijn er de GX-1300 en de GX-1600, waarbij het getal in het type staan voor de verplaatsing in de X-as.

Bekijk hier de PDF folder van de GX serie

V-serie

3 en 4 Assig, de Vserie is een nieuwe complete lijn bewerkingscentra voorzien van de nieuwste technologie, In-line spindels en optioneel leverbaar met palletwisselaar. Van de kleinste V480, V710, V1000 tot de V1320. Alle machines zijn naar wens leverbaar met de nieuwste Heidenhain, Siemens of Fanuc besturing.

Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-480 / 710Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-1000Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-1320

Video’s

XR-serie

De nieuwe verticale bewerkingscentra uit de XR-reeks combineren de succesvolle ervaring van Bridgeport uit het verleden met de nieuwste hedendaagse technologie in een modern jasje vormgegeven. De ergonomie en de spanentransporteur zijn verbeterd. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar meer capaciteit, bewerkingsefficiëntie en betere algemene prestaties. De nieuwe lijn is weer sneller en dymamischer geworden wat betreft acceleratie, ijlgangen en gereedschapwissels.
Nieuw in de reeks is de XR-600 en 800, beide machines zijn ook leverbaar met een automatische palletwisselaar.

Bekijk hier de PDF folder van de XR serie

5-Assig:
Onze kleinste 5-assige freesmachine betreft de GX-250 5AX, standaard uitgerust met de Heidenhain TNC640 HSCI besturing. Deze machine onderscheid zich door een zeer kleine footprint en uitermate goede toegankelijkheid voor zowel de bediener als het te frezen product op de machinetafel.

Bekijk hier PDF folder van de 5-assige GX serie

XT-serie

5-assig, Bridgeport brengt een nieuwe reeks uit met betaalbare 5-assige bewerkingscentra. De XT-630 5AX beschikt over twee assen in het werkstuk en over drie assen in het gereedschap. Dynamische positionering, korte neventijden en een ergonomische werkopstelling zijn net zo vanzelfsprekend als de zeer grote werkruimte in verhouding tot het opstelvlak. Daarmee zijn ook zeer complexe werkstukken en de meest uiteenlopende bewerkingen mogelijk. De machine beschikt over een robuuste tafel van Ø630mm ( max. werkstukgewicht 350Kg ) en wordt aangedreven door een “twin drive” in de zwenkas met standaard een direct meetsysteem. De machinebasis bestaat uit een monoframe gegoten gietijzeren basis van 5.000Kg, het totaalgewicht bedraagt zelfs 12.000Kg, dit voor een extreem stabiel freesproces. De machine wordt standaard uitgerust met de Heidenhain TNC640 of optioneel een Siemens 840D / 828D besturing. Spindels zijn leverbaar vanaf 15.000 omw/min type DDS (BT/ISO40) met 89.4 NM of met een motorspindel (HSKA63) 18.000 omw/min, 36KW en 123Nm. De gereedschapwisselaar is uitgerust met 48-, of optioneel 60-posities.

X (mm) 762
Y (mm) 630
Z (mm) 610 (150 min)
A (tilt) -30° ~ 120°
C (rotary) Continuous
Bekijk hier PDF folder van de 5-assige XT-630 serie

Voor de XT630 5AX staat eveneens een breed scala automatiseringsoplossingen ter beschikking.

Horizontaal
Ook voor de horizontale bewerkingen biedt Bridgeport een oplossing. De XR-700 HMC is er in verschillende uitvoeringen. Alles wat verwacht mag worden van een horizontale machine met palletwisselaar heeft deze machinelijn in zich.

Laat je eens vrijblijvend informeren over de verschillende mogelijkheden van deze oerdegelijke Bridgeport producten. Onze technische verkoopspecialisten staan je graag te woord.

Bezoek website