Skip to main content

Bridgeport machines

Bridgeport heeft een viertal CNC bewerkingscentra ontwikkeld, elk met een specifieke doelgroep. Het betreft de GX-, V-serie-, XR-, en de XT-serie.

Op gehele lijn leveren wij naar wens de nieuwste Heidenhain, Siemens of Fanuc besturing.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

GX-serie

3 en 4 Assig: de GX-serie heeft een 2 tal grotere uitvoeringen. Als “Performance” uitvoering zijn er de GX-1300 en de GX-1600, waarbij het getal in het type staan voor de verplaatsing in de X-as.

Bekijk hier de PDF folder van de GX serie

5-Assige GX-250

Onze kleinste 5-assige freesmachine betreft de GX-250 5AX, standaard uitgerust met de Heidenhain TNC640 HSCI besturing. Deze machine onderscheid zich door een zeer kleine footprint en uitermate goede toegankelijkheid voor zowel de bediener als het te frezen product op de machinetafel.

Bekijk hier PDF folder van de 5-assige GX serie

V-serie

3 en 4 Assig, de Vserie is een nieuwe complete lijn bewerkingscentra voorzien van de nieuwste technologie, In-line spindels en optioneel leverbaar met palletwisselaar. Van de kleinste V480, V710, V1000 tot de V1320. Alle machines zijn naar wens leverbaar met de nieuwste Heidenhain, Siemens of Fanuc besturing.

Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-480 / 710Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-1000Bekijk hier de PDF folder van de nieuwe V-1320

Video’s

Technische specificaties

X (mm) 620
Y (mm) 520
Z (mm) 460 (150 min)
A (tilt) -50° ~ 110°
C (rotary) Continuous

Voor de V650 5AX staat eveneens een breed scala automatiseringsoplossingen ter beschikking.

Nieuw: V650 5AX -serie

Bridgeport heeft een nieuw betaalbaar 5-assige bewerkingscentrum uitgebracht. De V-630 5AX beschikt over twee assen in het werkstuk en over drie assen in het gereedschap waardoor je profiteert van de voordelen van 5-assig frezen. Dynamische positionering, korte neventijden en een ergonomische werkopstelling zijn net zo vanzelfsprekend als de zeer grote werkruimte in verhouding tot het opstelvlak. Daarmee zijn ook zeer complexe werkstukken en de meest uiteenlopende bewerkingen mogelijk. De machine beschikt over een robuuste tafel van Ø650mm ( max. werkstukgewicht 300Kg ). De machinebasis bestaat uit een monoframe gegoten gietijzeren basis van 5.000Kg, het totaalgewicht bedraagt zelfs 8.200Kg, dit voor een extreem stabiel freesproces. De machine wordt standaard uitgerust met de nieuwste Siemens Sinumerik ONE besturing. Spindels zijn leverbaar vanaf 15.000 omw/min type built in (BT/ISO40) met max 29.5KW en 78.8Nm. De gereedschapwisselaar is uitgerust met 60-posities. Uiteraard behoren zaken als koeling door de spindel, spanentransporteur en geregelde spindelkoeler tot de standaard uitrusting.

Bekijk hier PDF folder van de 5-assige V650 5AX

XR-serie

De nieuwe verticale bewerkingscentra uit de XR-reeks combineren de succesvolle ervaring van Bridgeport uit het verleden met de nieuwste hedendaagse technologie in een modern jasje vormgegeven. De ergonomie en de spanentransporteur zijn verbeterd. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar meer capaciteit, bewerkingsefficiëntie en betere algemene prestaties. De nieuwe lijn is weer sneller en dymamischer geworden wat betreft acceleratie, ijlgangen en gereedschapwissels.
Nieuw in de reeks is de XR-600, 800, 1000 en 1320, de eerst genoemde machines zijn ook leverbaar met een automatische palletwisselaar.

Bekijk hier de PDF folder van de XR serie

Horizontaal
Ook voor de horizontale bewerkingen biedt Bridgeport een oplossing. De XR-700 HMC is er in verschillende uitvoeringen. Alles wat verwacht mag worden van een horizontale machine met palletwisselaar heeft deze machinelijn in zich.

Meer informatie?

Laat je eens vrijblijvend informeren over de verschillende mogelijkheden van deze oerdegelijke Bridgeport machines. Onze technische verkoopspecialisten staan je graag te woord. Of bekijk via onderstaande knop de website van Bridgeport.

Bezoek de website van Bridgeport (Hardinge)

Offerteformulier