Skip to main content

Waarom 5-assig frezen met een Bridgeport freesmachine?

Geharde metalen bewerken in een zo kort mogelijke tijd en tegelijk een feilloos en strak resultaat behalen. Dat bereik je door 5-assig te frezen met een Bridgeport freesmachine. Daar zijn diverse redenen voor en die bespreken we in deze blog. Dus wil je op een handzame manier zorgen voor een uiterst nauwkeurige bewerking van metalen en kunststoffen? Lees hier wat de voordelen zijn.

1. Diverse bewerkingen in één keer

Het eerste voordeel van 5-assig frezen met Bridgeport is dat je diverse bewerkingen in één keer kan instellen. Je hoeft een metaal niet meermalen op de machine te spannen, waardoor je daar al enorm veel tijd mee wint. Alleen bij de start van de opdracht voer je de gewenste instellingen in, om vervolgens de freesmachine het werk te laten doen en 5-assig te frezen.

2. Tijdbesparing

Met dat voordeel bespaar je dus ontzettend veel tijd. Bij één opdracht zal je misschien niet direct merken dat je sneller klaar bent. Maar moet je een grote oplage aan metaalbewerkingen uitvoeren, dan zal je pas echt zien hoeveel tijd je wint. En hoeveel meer opdrachten je kan doen in diezelfde tijd. 5-assig frezen met een Bridgeport is duidelijk een stuk efficiënter.

3. Nauwkeurigheid

Dat je tijd bespaart, betekent niet dat de freesmachine de kantjes ervan afloopt tijdens het bewerken van metalen en kunststoffen. Nee, bij het 5-assig frezen kun je erop vertrouwen dat de Bridgeport freesmachine ontzettend nauwgezet te werk gaat. Het CNC besturingssysteem is van dusdanig hoge kwaliteit dat ieder detail in het resultaat klopt. Daarnaast heeft deze besturing een enorm consistente afstelling, waardoor elk product na het frezen tot op de honderdste millimeter identiek is.

5-assig frezen met bridgeport freesmachine cnc

4. Nagenoeg foutloos

De resultaten zijn zoals gezegd op de honderdste millimeter identiek. Dat is te danken aan de hoge mate van nauwkeurigheid tijdens het 5-assig frezen met de Bridgeport freesmachine. Verschillen bij de uitvoer van de opdrachten zijn daardoor nihil. Gevolg is dat je na de productie een minimale hoeveelheid restafval overhoudt en de grondstoffen optimaal gebruikt. Opnieuw een efficiënt voordeel van het 5-assig frezen waar je maximaal profijt uithaalt.

5. Complexe opdrachten uitvoeren

Het laatste voordeel van het 5-assig frezen met de Bridgeport freesmachine is de mogelijkheid om zeer complexe opdrachten uit te voeren. Dit komt mede doordat je met de 5-assige simultane freesmachine en juiste frees strategieën zeer lastige producten kan bewerken. En met het 5-assig frezen kan je net een stap verder gaan in het ontwerpen van unieke opdrachten.

bridgeport 5-assige cnc freesmachine

5-assig frezen met BMT Machine Tools

Het mag duidelijk zijn dat 5-assig frezen met een Bridgeport freesmachine allerlei voordelen heeft en binnen metaalbewerking tot allerlei unieke mogelijkheden leidt. Wil je tijd besparen en consistent kwaliteit leveren, dan is dit een heel effectieve oplossing. Heb je na het lezen van deze blog vragen over onze Bridgeport freesmachine of zoek je andere bewerkingsmogelijkheden in de vorm van onze draaibanken of slijpmachines? Neem gerust contact met ons op voor vakkundig advies en uitgebreide informatie.