Skip to main content

BMT Machine Tools BV is op de beursvloer aanwezig tijdens de Nederlandse Metaal Dagen.

Steeds meer verspanende productiebedrijven richten zich op het verkopen van volledige diensten en niet langer op losstaande producten. Ontwerpen, produceren, monteren, onderhoud en advies vullen de verspaning aan. Dit betekent een behoorlijke omschakeling. Van strategie en positionering tot operationele uitdagingen rondom technologie, machines, data én samenwerking. De beloning is echter groot. Bedrijven die er in slagen om dit business model succesvol te introduceren, hebben volgens onderzoek een winstmarge tussen de 15 en 35 procent. Dat is fors meer dan de marges die verspanende bedrijven gemiddeld hebben!

Zwakke schakels sterk

Klinkt goed, maar wat moet je doen om deze ambities waar te maken? Hoe stoom je jouw organisatie klaar? Wanneer jouw productieproces verandert in een procesketen is overzicht belangrijk. Met slimme systemen, real-time verbonden, wordt de gehele procesketen in kaart gebracht. Prachtig, maar een computerscherm maakt geen producten… De machines van BMT Machine Tools wel! Een productieketen vergt een hogere investering dan een enkele machine. Er is geen ruimte voor zwakke schakels, deze gaan immers direct ten koste van de marge…

Evolutie voor revolutie

Door kleine successen te vieren ontstaat draagvlak voor (grote) veranderingen. Door te werken met betrouwbare machines, zowel qua inzetbaarheid als precisie, krijgen vakmensen het vertrouwen dat nodig is om processen te standaardiseren en te automatiseren. Durf je, zonder controle vooraf, de groene knop in te drukken? En zo ja, binnen welke grenzen (toleranties) en voorwaarden? Tijdens “de Brabantse metaaldagen” treden wij hierover graag met je in gesprek!

Benieuwd wat BMT Machine Tools voor jouw bedrijf kan betekenen? Bezoek onze stand op 19, 20 & 21 april.

Aanmelden kan kosteloos via deze link.