Industrie 4.0 – Meer marge door integratie

Voor uw persoonlijke GRATIS registratie klikt u op deze link.

U bent van harte welkom bij BMT Machine Tools B.V. op stand E111

Steeds meer verspanende productiebedrijven richten zich op het verkopen van volledige diensten en niet langer op losstaande producten. Ontwerpen, produceren, monteren, onderhoud en advies vullen de verspaning aan. Dit betekent een behoorlijke omschakeling. Van strategie en positionering tot operationele uitdagingen rondom technologie, machines, data én samenwerking. De beloning is echter groot. Bedrijven die er in slagen om dit business model succesvol te introduceren, hebben volgens onderzoek een winstmarge tussen de 15 en 35 procent. Dat is fors meer dan de marges die verspanende bedrijven gemiddeld hebben!

Zwakke schakels sterk

Klinkt goed, maar wat moet u doen om deze ambities waar te maken? Hoe stoomt u uw organisatie klaar? Wanneer uw productieproces verandert in een procesketen is overzicht belangrijk. Met slimme systemen, real-time verbonden, wordt de gehele procesketen in kaart gebracht. Prachtig, maar een computerscherm maakt geen producten… De machines van BMT Machine Tools wel! Een productieketen vergt een hogere investering dan een enkele machine. Er is geen ruimte voor zwakke schakels, deze gaan immers direct ten koste van de marge…

Evolutie voor revolutie

Door kleine successen te vieren ontstaat draagvlak voor (grote) veranderingen. Door te werken met betrouwbare machines, zowel qua inzetbaarheid als precisie, krijgen vakmensen het vertrouwen dat nodig is om processen te standaardiseren en te automatiseren. Durft u, zonder controle vooraf, de groene knop in te drukken? En zo ja, binnen welke grenzen (toleranties) en voorwaarden? Tijdens “de Brabantse metaaldagen” treden wij hierover graag met u in gesprek! 

Wij zullen een Bridgeport V1000 + Heidenhain TNC620 en P.Lehmann 4de as demonstreren