Skip to main content

Zijn hele werkzame leven is Albert Kuijpers, eigenaar van de firma Alkumé Fijnmetaal B.V. te Veghel, werkzaam in de metaalbranche. Ongeveer 11,5 jaar geleden is daarin het moment gekomen om zelf het heft in handen te nemen en een eigen firma te starten. “Leverbetrouwbaarheid” is onze lijfspreuk, verteld dhr. Kuijpers. “Voor mij is dat dé aanleiding geweest om te gaan starten. Klanten moeten er van op aan kunnen dat gemaakte afspraken nagekomen worden. Daar was op dat moment, en overigens nu nog, een markt te winnen”. Zijn klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de foodsector en grafische industrie. “Eigenlijk kun je het je nergens permitteren om de leveringsafspraken niet na te komen, maar in deze sectoren luistert het wel erg nauw. Mijn JIT scores zijn 100%, geen enkele klant uitgezonderd, en dat is best uniek”. Al na 1 jaar werd de lokatie in Gemert te klein en verhuisde de firma Alkumé Fijnmetaal B.V. naar de huidige lokatie in Veghel. Alkumé verspaand hoofzakelijk RVS. De resterende 20% bestaat uit aluminium en staal.

Na een zeer grondige marktverkenning is er uiteindelijk gekozen voor een Bridgeport XR-1000 en een XR-760 CNC bewerkingscentrum. De doorslag voor deze keuze is, naast uiteraard de kwaliteit en specificaties van deze machine, ook het serviceapparaat geweest. “We hebben door de jaren heen al wat ervaring opgedaan met service en ondersteuning. We zijn daar bij BMT Machine Tools B.V. tot op heden nooit in teleurgesteld”.

Om die samenwerking te continueren is er al een principeovereenkomst getekend voor de levering van een grotere machine. “We hebben onze klanten al aangegeven dat we ook richting de grotere producten een partner willen worden. Daarvoor is ook een grotere machine nodig en ook die mag BMT Machine Tools B.V. gaan leveren. We willen als bedrijf een duidelijke stap vooruit maken. Naar de toekomst toe zal dit ook betekenen dat we ons zullen gaan richten op het draaien”. BMT Machine Tools B.V. wenst de firma Alkumé Fijnmetaal B.V. dan ook alle succes toe bij het verwezenlijken van dat doel.

www.alkume.nl