Skip to main content

Graag nodigen we je uit voor een belangrijke metaalbeurs dit najaar, de AMB 2022 in Stuttgart (D).

Deze beurs in Zuid-Duitsland is te bezoeken van dinsdag 13 september tot en met zaterdag 17 september. Het bijzondere van de AMB is dat deze vakbeurs plaatsvindt in het ‘hart van de Duitse machinebouw’.  Bovendien is de locatie van de beurs prima: naast de snelweg, bij het vliegveld en goed bereikbaar per trein.

Wij zullen ons presenteren met de nieuwste Weisser ARTERY multifunctioneel horizontaal bewerkingscentrum, Bridgeport V710 en de Hardinge Talent twin turret draailijn.

Wilt je een gratis ticket bemachtigen? stuur ons dan even een PB en je ontvangt een unieke registratiecode via RvanderPeet@BMTmachines.nl

Graag ontmoeten wij je tijdens de beursdagen, Wij zijn aanwezig op zowel de stand van Hardinge Hal 10/Stand A19 als op de stand van Ziersch Hal 5/Stand 5C20.

 

Op de AMB presenteert de HARDINGE Groep innovaties uit de draai- en freessector met de merken HARDINGE, BRIDGEPORT en WEISSER.

De gerenommeerde draaibankfabrikant J.G. WEISSER Söhne uit St. Georgen, Duitsland, dat pas sinds kort deel uitmaakt van de HARDINGE Group, toont op de AMB het multifunctionele horizontale bewerkingscentrum ARTERY.

De ARTERY biedt drie werkruimteconfiguraties, die verschillende bewerkingsopties bieden en onder andere zacht en hard draaien, frezen, tandwielsnijden, boren en ruimen mogelijk maken.

De hoge flexibiliteit van de ARTERY maakt de machine bij uitstek geschikt voor gebruik in de industriële sectoren van fijnmechanica, lucht- en ruimtevaart, werktuigbouwkunde en medische technologie, evenals andere sectoren met de vraag naar zeer nauwkeurige componenten.

Het bewerkingscentrum produceert eersteklas oppervlakken op klauwplaat- en asdelen en biedt het hoogste niveau van precisie en procesbetrouwbaarheid, terwijl het een hoge trillingsdemping en flexibiliteit biedt.

 

De WEISSER ARTERY M-2 TM: groot werkgebied met compacte footprint

De Z-as is bijzonder lang en daarom zeer geschikt voor 6-zijdige bewerking van complete staven en voor lange werkstukken. De compacte freeskop met HSK-T63 of optionele Capto C6 houder maakt het gebruik van lange gereedschappen aan de kopse zijde mogelijk. Naast 6-zijdige complete bewerking, tijd-parallel draaien en frezen vanaf de baar met een diameter tot 65 mm resp. 105 mm of van werkstukken met een draailengte tot 1200 mm is mogelijk

Op de ARTERY M-2 TM gepresenteerd op AMB kan draaien en frezen worden uitgevoerd vanaf de baar dankzij de B-as met freesspil plus een gereedschapsdrager en tegenspil uitgerust met een schijfrevolver. Daarnaast is deze configuratie standaard uitgerust met een 38-voudige gereedschapswisselaar. Automatiseringsoplossingen met behulp van robotlaadcellen of portaalbelading zijn mogelijk. Hiervoor kan de ARTERY M-2 TM worden uitgerust met een automatische deuropener of een laadluik.

 

HARDINGE presenteert twee machineconcepten, een T51 SP MSY (hard) draaibank met geïntegreerde slijpeenheid en een volledig opnieuw ontworpen TALENT®TT multi-tasking draaibank, die is ontworpen voor een hoge productie-output met een grote veelzijdigheid in het bewerken van onderdelen.

De op de beurs getoonde T51 SP MSY zeer nauwkeurige draai- en freesmachine is uitgerust met een nieuw ontwikkelde slijpeenheid voor de complete bewerking van HSK-gereedschapshouders. In dit geval wordt de slijpeenheid direct boven de interface van de aangedreven gereedschappen tot stand gebracht en gebruikt voor vlak- en langsslijpen. Over het algemeen is deze oplossing perfect geschikt voor alle gecombineerde productievereisten van draaien, frezen en slijpen. De T51 SP MSY kan worden uitgerust met een breed scala aan automatiseringssystemen, afhankelijk van de vereisten van de autonome, volautomatische productie.

Voor gecombineerde draai-, frees- en slijpprocessen is de HARDINGE T51 SP MSY harddraaimachine was uitgerust met een slijpeenheid.

Wat betreft de TALENT®TT zijn er tot 8 assen beschikbaar voor veeleisende draaibewerkingen. Dit betekent dat zelfs complexe onderdelen in één opspanning kunnen worden vervaardigd met een hoge herhaalbaarheid en de beste oppervlakken. Stroomafwaartse operaties worden zo geminimaliseerd of, in het beste geval, geëlimineerd. Draai- en freesdelen kunnen ook excentrisch worden bewerkt. Een 60° gegoten basis zorgt voor maximale stabiliteit en een goede spaanafvoer.

De TALENT®TT is uitgerust met twee spindels (met C-as contourbewerking in beide spindels) en twee revolvers met elk 16 stations voor flexibel gebruik op de hoofd- en tegenspil. De turrets kunnen elk afzonderlijk of gelijktijdig op één of beide spindels werken. Voor prismatische freesbewerkingen kunnen op alle stations op beide revolvers aangedreven gereedschappen worden gebruikt. Een volledig orthogonale Y-as (slag +/-30 mm) op de bovenste revolver zorgt voor maximale productiviteit, evenals een verbeterde productdoorvoer en nauwkeurigheid, eenvoudige werkstukverwerking en dus kortere cyclustijden. De onderste toren kan indien nodig als losse kop worden gebruikt.

 

De op de beurs getoonde TALENT®TT 42 heeft een stafcapaciteit van 42 mm en is bij uitstek geschikt voor werkstukken met een gewicht tot 34 kg, een bewerkingsdiameter van 218 mm en een bewerkingslengte van 435 mm. Uitgerust met stavenlader, werkstukontlader, automatische werkstukherkenning en hellend bedspanentransporteur, wordt de TT een geautomatiseerde productiecel met maximale flexibiliteit en productiviteit, ideaal voor onbemande of onbeheerde operaties.

De TALENT®TT is ook verkrijgbaar met een doorlaat van 51 mm

 

Het verticale compacte bewerkingscentrum BRIDGEPORT V710, ook te zien in de AMB, maakt deel uit van de Conquest V-serie, ontworpen voor maximale prestaties bij gebruik in contractproductie, lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, energieopwekking en vele andere productietoepassingen. Het uiterst compacte ontwerp gaat gepaard met een hoge stijfheid van het gietijzeren frame. De machine is ontworpen voor toepassingen met een korte bewerkingstijd, hoge nauwkeurigheid en grote hoeveelheden.

 

 

Ook Ziersch pakt flink uit tijdens de AMB, met een Z24 vlakslijper, een ZR600 rondslijpmachine en een ZR35 productie rondslijpmachine op de stand.