Skip to main content

Elmira (USA),  Hardinge Inc. Group, een toonaangevende internationale leverancier van geavanceerde verspanings oplossingen kondigt de release van hun nieuwste familie van CNC draaien Centers, de Talent 42 en 51 aan.

De geheel vernieuwde Hardinge Talent serie machines bieden een uitzonderlijke combinatie van functies voor de nauwkeurigheid, flexibiliteit en duurzaamheid in een compact design. De unieke Collet-ready (Spantang opname in het hoofdlager) hoofd- en sub-spindle ontwerp zal de nauwkeurigheid vergroten en oppervlaktekwaliteit  verbeteren. De TALENT serie biedt twee aparte basisstructuren (korte en standaard bed-lengtes) en is voorzien van een robuust eendelig gietijzeren frame, heavy duty roller lineaire geleidingen en kogelomloopspindels. De machine is in de standaard configuratie al rijk uitgerust. Denk hierbij aan een standaard koelmiddel installatie voor zowel de hoofd-, en sub-spindel, voetschakelaar, spanentransporteur-interface, bar-feeder-interface, luchtslang met een luchtpistool, enz. De machine is voorzien van de Fanuc OiTF en Siemens 828D CNC-besturing met Manual Guide/ Shop turn.

De Talent-serie is leverbaar met een breed scala aan opties, waaronder:

– Aangedreven gereedschap

– Y-as

– Servo Tailstock

– Sub Spil (met 2de X-as!)

– Parts-Catcher

– Spanentransporteur

– Stangenladers

Dit nieuwe product is een voorbeeld van de missie van Hardinge: “het produceren van de hoogste kwaliteit machines voor de wereldwijde markt”. We zijn er trots op deze nieuwe machine familie toe te voegen aan onze productlijn. De machine zal voor het eerst live worden gedemonstreerd tijdens de AMB in Stuttgart (13 t/m 17 september).

Over Hardinge Inc.

Hardinge is wereldwijd een toonaangevende ontwerper en fabrikant van hoog precisie, computergestuurde werktuigmachines. Hardinge ontwikkelde oplossingen voor kritische, hard-to-machine, onderdelen, technologisch geavanceerde werkstukopspanningen en accessoires. De strategie van de onderneming is om globaal opgedane kennis en kunde te vertalen naar haar klanten, zodat zij zullen profiteren van de technologisch geavanceerde, kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare producten. Met ongeveer tweederde van haar omzet buiten Noord-Amerika, bedient Hardinge de wereldwijde metaalverwerkende markt. Hardinge’s oplossingen voor machinegereedschappen en accessoires kunnen dan ook worden gevonden in een brede basis van industrieën: lucht-en ruimtevaart, landbouw, automotive, bouw, consumentenproducten, defensie, energie, medische, technologie en vervoer enz.

Hardinge past zijn technische- en productie-expertise toe in SUPER PRECISION (TM) en precisie CNC draaibanken, high performance bewerkingscentra, high-end cilindrische en jig slijpmachines en technologisch geavanceerde opspanningen. Hardinge is ook ’s werelds grootste fabrikant van spantangen (oa. 5C, 16C, 20C Spantangen, Zwitserse Spantangen) voor alle merken van machines, waaronder op maat ontworpen oplossingen. Hardinge heeft productiefaciliteiten in China, Frankrijk, Duitsland, India, Zwitserland, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Voor meer informatie kun je terecht op www.hardinge.com.