Skip to main content

Bridgeport brengt een nieuwe reeks uit met betaalbare 5-assige bewerkingscentra

De XT-630 5AX beschikt over twee assen in het werkstuk en over drie assen in het gereedschap. Dynamische positionering, korte neventijden en een ergonomische werkopstelling zijn net zo vanzelfsprekend als de zeer grote werkruimte in verhouding tot het opstelvlak. Daarmee zijn ook zeer complexe werkstukken en de meest uiteenlopende bewerkingen mogelijk. De machine beschikt over een robuuste tafel van Ø630mm ( max. werkstukgewicht 350Kg ) en wordt aangedreven door een “twin drive” in de zwenkas met standaard een direct meetsysteem. De machinebasis bestaat uit een monoframe gegoten gietijzeren basis van 5.000Kg, het totaalgewicht bedraagt zelfs 15.000Kg, dit voor een extreem stabiel freesproces. De machine wordt standaard uitgerust met de Siemens 840D SL / 828D of een Heidenhain TNC640 besturing. Spindels zijn leverbaar vanaf 15.000 omw/min type DDS (BT/ISO40) met 89.4 NM of met een motorspindel (HSKA63) 18.000 omw/min, 36KW en 123Nm. De gereedschapwisselaar is uitgerust met 40-, of optioneel 60-posities.

X (mm)762
Y (mm)630
Z (mm)610 (150 min)
A (tilt)-30° ~ 120°
C (rotary)Continuous

Bekijk hier PDF folder van de 5-assige XT-630 serie

Voor de XT630 5AX staat eveneens een breed scala automatiseringsoplossingen ter beschikking.

Siemens 840D SL met Top Surface feature

De machine uitgerust met de Siemens SINUMERIK 840D SL CNC-besturing is voorzien van de nieuwste hard- en software. Een belangrijke nieuwe feature is “Top Surface”.

Dit type machine wordt gebruikt voor complexe freesdelen voor bijv. aerospace, matrijzenbouw of smartphone onderdelen. Vaak betreft dit dure onderdelen, hetzij qua materiaal, dan wel qua bewerkingstijd. Er worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het eindproduct.

De CNC-programma’s worden gegenereerd vanuit de CAD-CAM. De werkplaats, waar het onderdeel geproduceerd moet worden, heeft vaak maar beperkt invloed op de inhoud van het CAM-programma. . Hoewel CAM-programma’s in staat zijn om te werken met splines, genereren de meeste CAM-pakketten simpelweg G1-blokken. Te grootte toleranties, sprongen in het bewerkingsprofiel en punten die niet gelijkmatig verdeeld zijn, hebben niet alleen een negatieve invloed op de kwaliteit en productiviteit van een 5 assig bewerkingscentrum, maar door schokkende bewegingen, onstaat er ook onnodige slijtage van de machine.

Top Surface is speciaal ontwikkeld om, onafhankelijk van de CAM-kwaliteit, een goed en nauwkeurig oppervlak van het werkstuk te bereiken.

Top Surface zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de punten uit het CAM-programma en voor gelijkmatige snelheden over de complete oppervlakte van een werkstuk. Dit wordt bereikt met de nieuwe compressorfunctie, COMPSURF. Dankzij een cyclus is Top Surface snel en eenvoudig toe te passen. Het is hierbij niet noodzakelijk om de instellingen van het CAM-programma te kennen. Ook met de default waarden, geeft Top Surface een zichtbaar beter resultaat.

Siemens TS

Het oppervlak van het werkstuk wordt gladder, en de machine beweegt soepeler dankzij Top Surface.

Siemens TS1