Skip to main content

Hoe kan ik betrouwbaar draaien binnen een tolerantie van +/- 0,001 mm?

Op donderdag 10 november aanstaande houden Hardinge Super precision (BMT machine Tools BV), de Hoffmann Group en Mitutoyo een gezamenlijk seminar rondom het thema: ‘Hard en hoogprecies draaien’. Het seminar wordt gehouden bij Hardinge Europe in Krefeld, Duitsland.

Hardinge Super Precision (BMT Machine Tools), de Hoffmann Group, en Mitutoyo zullen tijdens het seminar ‘Hard en Precies’ gezamenlijk antwoord geven op de volgende vraag: ‘Hoe kan ik betrouwbaar draaien binnen een tolerantie van +/- 0,001mm?’.

Hardinge machines kunnen bewerkingen uitvoeren die andere machines niet kunnen en, misschien wel belangrijker, kunnen dit repeterend en continu. De workshop geeft inzicht in de verschillen tussen ‘normale’ en Super-Precision® draaibanken en biedt hiermee een uniek inzicht in het grote potentieel van hard- en hoogprecies draaien en machineconstructie in het algemeen. Van machinegeometrie tot elektronische compensatie, maar ook het onderscheid tussen slijpen en harddraaien en de keuze tussen deze beide technologieën.

De Hoffmann Group zorgt tijdens het seminar voor het gereedschap zoals CBN-wisselplaten en gereedschapshouders van het eigen merk GARANT. Deze kwalitatief hoogstaande gereedschappen zorgen voor een hoge oppervlaktenauwkeurigheid en een extreem nauwkeurige maatvoering.

Mitutoyo stelt: als je het niet kunt meten, kun je het ook niet maken! Dit klinkt best vreemd, maar deze filosofie moet je wel aan kunnen tonen. Tijdens een presentatie geeft Mitutoyo de juiste theoretische en praktische kennis om hier mee om te gaan en dit op een goede manier te meten en rapporteren. Ook worden de ‘live’ gemaakte precisie-draaiproducten (uit gehard staal) ter plaatse gemeten en getoetst aan de betreffende kritische eisen.

Belangstellenden zijn van harte welkom deze workshop, die van 10.00 tot 15.00 uur duurt, bij te wonen. De deelnamekosten bedragen € 150,- per persoon en dit is inclusief koffie of thee en lunch).

Voor meer informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen via het volgende mailadres: rvanderpeet@BMTmachines.nl

Na aanmelding ontvang je een gedetailleerd programma.